U bent hier: BEZOEKEN » Nieuws van de exposanten » Medtradex - De strijd tegen schimmels, een geval apart

nieuws van de exposanten

Medtradex - De strijd tegen schimmels, een geval apart

Voorkomen als het kan
Schimmelinfecties bestrijden kan daarom in bepaalde omgevingen al preventief. Een schimmelcontaminatie wordt hierbij nog vóór de uitbraak in de kiem gesmoord. Een preventieve ingreep bespaart u en uw product van een versneld bederf en recalls, laat staan de gevreesde imagoschade. Uw productie schimmelvrij houden, zorgt er ook voor dat de TGT-houdbaarheidsdatum van elk afgewerkt product kan verlengd worden.

Effectief bestrijden als het moet
Een schimmel vermijden in een productie kan in eerste instantie met een goede reiniging en de daaraan gekoppelde desinfectie. Hier ligt vaak het probleem. Veel producten op de markt zullen de bacteriële contaminatie tegengaan, maar zijn niet effectief tegen schimmels. Dit geldt zowel bij de manuele desinfectie als bij de klassieke fogging.

Ook zal men deze toepassingen niet kunnen gebruiken in droge producties waar lage AW-waarden (Activity of Water-waarden) cruciaal zijn voor het product. Als dat het geval is, kan een degelijke reiniging perfect aangevuld worden door een droge desinfectie met waterstofperoxide.

Voor meer info over onze oplossingen voor voedselverwerking:
www.medtradex.com/food

terug naar overzicht

  • All Food Machines
  • Bourgon
  • Espera
  • Franky