U bent hier: BEZOEKEN » Nieuws van de exposanten » PIGfijn: lekker duurzaam

nieuws van de exposanten

PIGfijn: lekker duurzaam

PIGfijn varkensvlees wordt geproduceerd op het Klein Gistelgoed, een gespecialiseerd varkensbedrijf uit Izegem. Het bedrijf wordt sinds de jaren 20 van de vorige eeuw uitgebaat door de familie Decaigny en draagt dan ook het label ‘generatiebedrijf’.

Het PIGfijn varken is gebaseerd op de Piètrain. Dit typisch Belgische varkensras kenmerkt zich door zijn hoog slachtrendement en is het meest efficiënt bij het omzetten van zijn voer in mals vlees.

Het PIGfijn voeder, gebaseerd op hoofdzakelijk eigen geteelde maïs, tarwe en gerst, zorgen voor een uitgebalanceerde voeding voor iedere leeftijdsgroep. Het voer aangevuld met lijnzaad zorgt voor een goede omega 3 vetzuursamenstelling in het vlees.

Bij PIGfijn staan de vele jaren ervaring garant voor een gezond, mals stukje varkensvlees vol smaak. De met zorg uitgekozen genetica en de zelfgemaakte voeding, op basis van eigen gekweekte granen, resulteert in heerlijk vlees dat weinig vocht verliest tijdens de bereiding en een mooi bruin korstje vormt bij het bakken.

Je kan ons vinden op stand 4A8.

terug naar overzicht

  • All Food Machines
  • Bourgon
  • Espera
  • Franky