U bent hier: BEZOEKEN » Nieuws van de exposanten » X-OVEN DE NIEUWE GENERATIE HOUTSKOOLOVEN

nieuws van de exposanten

X-OVEN DE NIEUWE GENERATIE HOUTSKOOLOVEN

Creativiteit en veelzijdigheid in de keuken
De X-OVEN heeft één, twee of drie uitschuifbare grill lades. Met de uitneembare grillroosters kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bakken op drie verschillende temperaturen.
De onderste grillrooster bevindt zich het dichtst bij de houtskool. De warmte neemt geleidelijk af bij de hoger geplaatste roosters. De X-OVEN is de enige oplossing waarmee u kunt grillen, koken, braden, regenereren, toasten en roken op houtskool.

Werking
De temperatuur in de oven is regelbaar door middel van kleppen en de in hoogte verstelbare vuurkorf. Door de geïsoleerde ovenkamer blijft de temperatuur in de oven stabiel. Ook met een geopende grill lade kan er maar weinig extra zuurstof in de ovenkamer komen. De houtskool blijft daardoor egaal gloeien en temperatuurschommelingen zijn minimaal. Daardoor kunt u het bakproces uitermate goed controleren en is de houtskooloven enorm zuinig in gebruik.
Door het aanpassen van de rook uitlaatklep kan je de smaak van het voedsel regelen: gesloten voor een meer intense rooktoets, open voor een lichtere rooktoets.
Ook de houtskoolsoort speelt een belangrijke rol: de geselecteerde X-OVEN houtskool is opzettelijk neutraal om de natuurlijke smaak van het voedsel te versterken, maar door het toevoegen van houtsnippers of verschillende essences en geuren, zijn mogelijke smaaknuances eindeloos.

Besparing
De X-OVEN bereikt en behoudt hoge temperaturen zonder warmteverlies.
Het verbruik van houtskool is veel minder in vergelijking met traditionele open grills en gewone houtskoolovens met deur aan de voorzijde. De kooktijden zijn sneller en het totale oppervlak waarop gegrild wordt is beduidend groter. Het resultaat? Een significante verhoging van de efficiëntie en productiviteit.
Door het compacte verticale ontwerp bespaart de X-OVEN ruimte in uw keuken. De lades gaan aan de zijkant open (links of rechts naar keuze) waardoor er geen loopruimte geblokkeerd wordt.

Veiligheid
Als gebruiker van de X-OVEN heeft u geen last meer van de warmte of risico op brandwonden zoals in gewone houtskoolovens. In plaats van het verouderde luik aan de voorzijde, open je de lade(s) aan de zijkant. Als de lade geopend is, sluit het de ovenkamer af waardoor er geen hitte of rook naar buiten komt en u ongehinderd voedingsmiddelen van de grillrooster kunt nemen of om kunt draaien. Doordat de ovenkamer hiermee afgesloten wordt, ontstaat er geen vuur. De houtskool blijft gelijkmatig gloeien waardoor het kookproces beter te beheersen is en de oven minder houtskool verbruikt.
De vuurbreker, die geïntegreerd is in de rook uitlaatklep verhindert volledig het risico op het naar buiten komen van vonken.

De X-OVEN kan zowel binnen (onder afzuigkap) als buiten gebruikt worden!

JADE NV is invoerder voor België en Luxemburg.

JADE NV
Sint-Eloois-Winkelsestraat 117
8800 Oekene - Roeselare
Tel 051 22 55 40
info@jadenv.be - www.jadenv.be

terug naar overzicht

  • All Food Machines
  • Bourgon
  • Espera
  • Franky