U bent hier: PROGRAMMA 2015 » Demonstraties » Geen restjes meer! Inventieve charcuterie - ANDY SAERENS, Slagerij Saerens | Buggenhout

Demo's van uw collega's

Geen restjes meer! Inventieve charcuterie - ANDY SAERENS, Slagerij Saerens | Buggenhout

Iedere slager/ traiteur krijgt er wel eens mee te maken: het laatste stukje grondstof, die laatste druppels marinade of tapenade die noodgedwongen in de vuilbak verdwijnen. Maar je kan er ook nog iets lekkers mee toveren voor op de boterham. Kipfilet of vleesbrood in allerlei variaties om die laatste beetjes om te zetten in winst!

Wie is Andy Saerens?

Officieel begonnen we met onze eigen slagerij op 19 april 2008. Maar ik  heb het vak met de paplepel ingegoten gekregen; als jochie stond ik al met een mesje vlees uit elkaar te puzzelen. Mijn vader, mijn grootvader en diens vader waren al slager. Ilse gaf in 2007 haar beroep als kapster op om mij in de winkel te komen helpen.

Mijn vader Emmanuel Saerens nam kort na Nieuwjaar 1977 een bestaande slagerij met woonst over, in 't centrum van Buggenhout. Hij verraste zijn klanten met zijn moderne verkooptechnieken; zo was hij de eerste in deze streek die bakjes met bedrukte saladedekseltjes verkocht. De zaak evolueerde snel en werd een begrip in Buggenhout en omstreken! Mijn moeder ging meewerken in de winkel en ook mijn neef Gino bood de helpende hand. Na vijf jaar besloten mijn ouders om aan het station een volledige nieuwbouw te zetten; een grotere winkel en een groot atelier, dat sprak destijds tot de verbeelding.

In 2007 besloten we de zaak van mijn ouders over te nemen en de winkel meteen een jong en fris uitzicht te geven. 

Ons streven naar kwalitatief hoogstaande producten werd in 2011 beloond met het "Aanbevolen Topwinkel" label, uitgereikt door "Culinaire Ambiance"magazine .

Meer info:

www.slagerijsaerens.be

 

Terug naar overzicht
  • All Food Machines
  • Espera
  • Franky