24-25-26-27
SEPTEMBER 2023

Presa viert 40 jaar vakmanschap in verpakken, printen en etiketteren!

Nieuws

Presa viert 40 jaar vakmanschap in verpakken, printen en etiketteren!

30/08/2023

Wisten jullie dat Presa dit jaar maar liefst 40 kaarsjes uitblaast? Het verhaal van Presa start namelijk op februari 1983.

Wisten jullie dat Presa dit jaar maar liefst 40 kaarsjes uitblaast? Het verhaal van Presa start namelijk op februari 1983. Toen werd het bedrijf in Ukkel opgericht onder de naam Swedot Europe. Sindsdien volgden er een aantal overnames met als resultaat heel wat interessante uitbreidingen van het product assortiment. Daardoor groeide Presa uit tot een heuse totaalleverancier op gebied van verpakken, printen, etiketteren en controleren. We willen al onze klanten graag bedanken voor de afgelopen jaren. Op naar nog eens veertig jaar!

40 jaar geschiedenis in een notendop:

  • Het verhaal van Presa start in februari 1983, dus exact veertig jaar geleden! Toen werd het bedrijf in Ukkel opgericht onder de naam Swedot Europe, met focus op industrieel printen.
  • In 1991 volgde een verhuis naar Waver, waarbij de bedrijfsactiviteit uitgebreid werd met etiketteren en de naam vanaf 1996 wijzigde naar Presa.
  • Dankzij de overname in 2006 van de firma BusinessPrint – opgericht in 1994 – breidde het productassortiment verder uit met compacte desktop labelprinters, mobiele scanners en patiëntenpolsbandjes.
  • In 2014 verhuisde Presa naar Overijse na de overname van Tendeur Universel – sinds 1961 een gevestigde waarde op gebied van verpakkingsmachines. Dankzij deze verhuis kwam er een verdubbeling van het magazijnoppervlak en een ruime showroom. Sindsdien kunnen klanten de machines persoonlijk komen testen met hun eigen productstalen.
  • De recentste uitbreiding tot slot dateert van 2020, met de interessante toevoeging van de productgroep controle & inspectie aan het assortiment.
 

Deze website gebruikt cookies om een betere ervaring te bieden bij uw bezoek aan onze website. Meer info over cookies